Villa Chiopris

Refosco

i.g.t. venezia giulia

VINEYARD  Situato nel comune di Corno di Rosazzo
KIND OF GROUND  Marls and clays.
GRAPE  Refosco dal Peduncolo Rosso
CEPPI PER ETTARO  6000
TYPE OF CULTIVATION  Guyot, Capuccina

VINIFICATION AND REFINING — Vendemmia effettuata interamente a mano in cassette, diraspatura soffice e successiva fermentazione a temperatura controllata di 20°C per 10 giorni sulle bucce. La maturazione avviene in vasche di acciaio a temperatura costante. Terminato tale periodo si effettua l’assemblaggio definitivo e l’imbottigliamento.

ORGANOLEPTIC CHARACTERISTICS — It is garnet red with violet reflections, it has an intense and pleasant bouquet; it is herbaceous and recalls blackberries and soft fruits of the forest. On the palate it is full-bodied, slightly tannic, young, vinous, fragrant with a long aftertaste.

DRINK WITH grilled meat, game, cold-cuts, mature cheeses.

LONGEVITY 3–4 years.

TEMPERATURA DI SERVIZIO 16°C.